Rólunk

Takács Edina

Borász végzettséggel rendelkezem, sokáig szőlészeti és borászati tantárgyakat tanítottam hazánk legpatinásabb borászati szakközépiskolájában.

Tarot kártyákkal 2007 óta foglalkozom, Dr. Kazanlár Ámin Emil tarot mestertől tanultam a kártya rejtelmeiről. Néhány éve született meg bennem a gondolat, hogy a tarot-kártyák ősi világát ötvözöm a borok ízei és illatai által inspirált gondolatokkal.

Arra szeretném felhívni a kedves Olvasó figyelmét, hogy a bor gasztronómiai élvezetén túl találjon rá egyfajta meditatív állapoton keresztül azokra a szálakra, melyeket a bor kóstolása közben Lelkében rezdülnek. Ha figyelmünket sikerül a borra fókuszálni, az általa felszakadó gondolatfoszlányok segítségével kérdésekre és válaszokra lelhetünk.

Bónyai Barbara profilképe

Bónyai Barbara

Születési hely, idő: Budapest, 1975. 02. 02, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja.

Képzés: 1989-1993: Művészeti Szakközépiskola, Nyíregyháza, alkalmazott grafika szak 1993-1994: Dekoratőr és Kirakatrendező Szakmunkásképző Iskola, Budapest 1994-1995

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest, képgrafika szak, Gaál József osztály 1995-2001

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest, szobrász szak, Jovánovics György osztály

Egyéb: 1991-től: Pap Gábor művészettörténész, Molnár V. József, Szántai Lajos szellemi irányzatának követője.

1992: Illusztrálja Mester Attila Matyó Király koronája című verseskötetét.

1994: Elkezd énekelni, először klasszikus éneket, majd a félhangok és a zajzene irányába orientálódik, hangszerekkel, mikrofonnal, kazetták mixelésével előállítva zenéjét.

1995-1997: Katona Imre rendező Theoréma Színházában színész, szcenikus Antonin Artaud, A Vérzuhatag című szürrealista drámájában.

1995: Gébárt, Zalaegerszegi művésztelep csoportos kiállításán vesz részt szobrokkal, grafikákkal és performanszokkal Móder Rezsővel, Bayer Csabával és másokkal. MTA Zenetudományi Intézetben Bartók Béla emlékére performanszot ad elő Vajdai Vilmossal és Budahelyi Tiborral. Esztergom, Országos Pasztellbiennálén állít ki. Budapest, MKE, Epreskert, Kálvária termében egyéni kiállítást és performanszot rendez Michael Babinchak csellista közreműködésével.

1996.03.21: Templom címmel két órás performanszot ad elő Győrffy Katalinnal és Tjeerd Bosch-al a Vörösmarty Művelődési Ház színpadán.

1996-1998: Martina Angerer fotóművész készít fotódokumentációs művészeti diplomamunkát Barbó címmel.

1997: A nő 28 arca címmel performanszot rendez a bécsi Collegium Hungaricumban. 1998-tól: Mokusho Zen Ház tagságában ( http://mokushozen.hu/new/ ), a zen szoto vonalán gyakorol.

1998: Budapest, MKE, Aulájában állít ki Alfa Analízis címmel. Tihany, MKE Művésztelepén állítja ki Echo című installációját. Szollár András és a TrooLenz hatására elkezd reppelni magyar, angol, japán és latin nyelven.

1999: Pilisszentlászlón, a Mokusho Zen Ház Hoboji Zen Templomában gránitszobrot állít Budda tiszteletére, Yvon Myoken Bec Sensei segítségével. Bódhiszattva fogadalomtétel.

199.06.13. Név: Kakushin, a Hit Szatorija. A Látás Jelei című interaktív forgatókönyvbe kezd, mely a továbbiakban meghatározza művészeti koncepcióját. Ez egy fajta body art. Lét-rendezés az alkotás módszerei által. A Ji King alapelvei szerinti világmodell kortárs megalkotása a sors, mint tanulmány, mint tudomás értelmezésének segítségével. Kalligráfiák készítése Bakos Gábor Personal Press projektjéhez. Budapest, Olof Palme Ház, csoportos kiállítás.

2000-től digitálisan szerkeszt zenét és képi alkotásokat. Performanszok Szabó Benke Róbert fotográfussal.

2001-2003: Részt vesz a Dorkandkozma-Frankhegy, underground fesztivál és az azt övező partykultúra szervezésében, kivitelezésében és installálásában. A Budakesziről ismerhető TrooLenz nevű rap csapattal reppel együtt rádiókban, koncerteken.

2002-2003: Tizsóval és Abnorbival magyar rapcsapatot hoznak létre MC.Rt, majd Budaflotta néven. 2002: Budapest, Kirakat Galériában installáció. http://www.sztaki.hu/providers/kirakat/vendegek/bonyai.html

2006: Én nem, de a tudatom szabad címmel akció-performanszot rendez és ad elő a Sziget Színház- és Táncsátor, Performansz Színpadán. Ennek hanganyaga található itt: http://www.myspace.com/prisonalitybarboinjectq

Véletlenül belecsöppen a 2006-os rendőri erőszak közepébe, megrendül és onnantól politikai irányultságú tevékenységekbe kezd. Először tanácstalanul minden irányba tájékozódik, majd a radikális ultrajobboldal felé közeledik egyre inkább. Végül visszatalál a Pap Gábor és szellemi iskolájának eredeti irányvonalához. NKA pályázati támogatással megalkotják a TrooLenz rap duóval közös zenei demójukat és ezzel be is fejezik közös együttműködésüket. 2007: Budakeszi, Lakóhelyünk értékei című csoportos kiállításon vesz részt. ARC/8 kiállításon társadalmi üzenetek kategóriában második helyezést ér el hangzóanyagával. Budapest, Filter nevű helyen rap koncertet ad elő digitálisan írt instrumentális alapjaira komponálva.

2009-től: A Magyarok Szövetségét támogatja önkéntes segítőként. Folyamatos internetes publikálás. 2010: A Magyarok Szövetsége tévés csatornájának, a Szövetség Televíziónak a logóját tervezte. A Magyarok Szövetsége színeiben indul képviselőjelöltként az önkormányzati választásokon Budakeszin. Budapest, Artus Studio, Őszi Szalon, Gádzsók és Csávók című csoportos kiállításán vesz részt.

2011: Budapest, Hervé Gallery, Mesterlövészek avagy b@szunk a válságra?! című csoportos kiállításon állít ki.

2014: Budapest, Két Hollós Könyvesboltban LEHOZOM NEKED A CSILLAGOKAT címmel kiállítás. Székesfehérvár, Vörösmarty Színház. Egyéni kiállítás és könyvbemutató a Bortarot képeiből. Személyességek: Gyermekkor: Budajenő. Kamaszkor: Nyíregyháza hc. 1995-ben férjhez megy, majd 1996-ban elválik Drabik István szobrászművésztől. 1996-ban pár hónap utcai zenélés és koldusélet Barcelonában. 1996-tól Budakeszi lokálpatrióta. Leírás Professzionális autodidakta vagyok, LA GRANDE DILETTANTE. És erre büszke is vagyok. A posztreneszánsz ember ideájában hiszek. Kifejezőeszközöm a művészet. A szakmám is az, szó szerint szobrász és grafikus, de a mozgóképek, a zene és a költészet is profilom. Valójában ezek a médiák mindig a közölt tartalom eszközei. A tartalom pedig mindig a valóság minél árnyaltabb modellezése.

Borismeret, Önismeret, Bormeditáció

-->

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Postázási cím (kötelező)

Átvétel módja (kötelező)

A könyv ára 5.000 Ft,
mely a szállítási díjat nem tartalmazza.
×