Bormeditáció

Olyan különleges alkalmat kínálok főképp kis csoportok részére, mely túlmutat a megszokott borkóstolók élményén. A bormeditáció keretén belül feltérképezhetőek és megérthetőek a bor és a kóstoló személy között kialakult finom rezdülések, így nemcsak egy adott bort ismerhetünk meg mélyebben, megmártózva a bor csodájában önmagunkról is újabb, értékes tapasztalatokat szerezhetünk.

A bormeditáció egy olyan módszer, mellyel a bor illatai és zamata által egy számunkra nyugodt és ideális világba repíthetjük magunkat. Szeretném, ha a bor nemcsak egy kiváló étkezés egyik részlete, nemcsak feszültségoldásra használt ital lenne és nem pusztán baráti beszélgetések nélkülözhetetlen alappillére, hanem visszahoznánk valamelyest eredeti, talán már rég elfeledett szerepét a világunkba. Szakrális lenyomat, imádsághoz közel álló állapot, önmagunk valóságának keresése, felerősítése. Vannak pillanatok – katarzis átélése, jógagyakorlás, film,- vagy olvasás- élmény -, amikor közel járunk a lényeges kérdésekhez és válaszokhoz.

Hamvas Béla nem véletlenül fogalmaz így: „Egy pohár bor az ateizmus halálugrása”. Persze lehet bort fogyasztani úgy, hogy a lényegből semmit se értsünk meg, és ez az előbbi mondat csak üres szóhalmaz marad. Ilyenkor fontos a bor ára, a címkéje, a palack formája. Egyedül a bor nem fontos ebben az esetben. Hagyjuk magunkat befolyásolni, megtéveszteni, manipulálni. A bormeditációban a pohárban lévő borra fókuszáljuk a figyelmünket. Lassan és kimérten hagyjuk, hogy a bor tegye a dolgát. Csak pusztán befogadnunk kell a borból áradó információkat. Kialakítani egy bensőséges viszonyt a bor és önmagunk között. Meglelni benne az Univerzum harmóniáját vagy éppen diszharmóniáját. Megtalálni benne pont azokat a kérdéseket, melyek segítenek rátalálni az ösvényünkre, melyen továbbhaladva tudjuk bejárni a saját utunkat és megtalálhatjuk azt a részünket, mely nem múlik el sohasem, hiszen nem az anyagi világ az otthona.

Borismeret, Önismeret, Bormeditáció

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Postázási cím (kötelező)

Átvétel módja (kötelező)

A könyv ára 5.000 Ft,
mely a szállítási díjat nem tartalmazza.
×